Stiri

Stare de alertă în Maramureș din cauza munților de gunoaie

4
min
28/10/2022

Potrivit hotărârii CNSU, tratarea şi depozitarea deşeurilor de la nivelul judeţului Maramureş vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş în ceea ce priveşte managementul deşeurilor, urmând ca timp de şase luni la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat miercuri, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmare a propunerilor formulate în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş nr. 31/25.10.2022 privind declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş. Astfel, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, prin hotărâre, declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş”, a anunţat joi dimineaţă Executivul.

Potrivit hotărârii CNSU, tratarea şi depozitarea deşeurilor de la nivelul judeţului Maramureş vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea. Tratarea şi depozitarea deşeurilor se vor realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu şi operatorii economici autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

Totodată, Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş va raporta lunar, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Conform presei locale, începând din 1 octombrie, operatorul de salubritate Drusal SA, care operează în 31 de UAT-uri din cele 76 din judeţul Maramureş, este obligat să sisteze colectarea deşeurilor umede (menajere), de la toţi cetăţenii, firmele şi instituţiile publice, pentru că vineri, 30 septembrie, operatorul depozitului ecologic de la Sânpaul (jud. Mureş), cu care Drusal avea contract de depozitare, a anunţat sistarea bruscă a contractului.

Sursa foto: PxHere