Life Style

Sport pentru un mediu curat, în deplină siguranţă!

2
min
4/8/2020

Toate evenimentele s-au repliat în funcție de restricțiile acestei perioade, dar sportul în aer liber este chiar indicat, mai ales dacă este pentru o cauză verde!

Asociaţia ViitorPlus îţi propune să alergi/mergi pentru păduri şi o natură curată, în cadrul ediţiei „virtuale” din acest an a UNIQA Asigurări Bucharest Family & 10K. Fii unul dintre participanţi! 10 kilometri de alergare sau mers susţinut, singur sau împreună cu cei apropiaţi, pe traseul ales de fiecare. Pe 22 august, mişcarea este bună atât pentru sănătatea noastră, cât şi a Planetei! Înscrie-te la eveniment până pe 6 august şi împreună cu pasionaţii de mişcare din toată ţara, reuniţi virtual, transmiteţi mesajele voastre de susţinere pentru proiectele societăţii civile afectate de criză COVID-19. ViitorPlus are nevoie de susţinere pentru programele de împădurire şi educaţie pentru mediu: „Adoptă uncopac!” şi „ecOprovocarea”. Plantarea puieţilor din cadrul „Adoptă un copac!” care se făcea cu voluntari (peste 1.000 de persoane îşi confirmaseră prezenţa în această primăvară) a trebuit realizată cu o firmă specializată în plantări, ceea ce a crescut considerabil costurile proiectului. Cu toate acestea, în prima parte a anului 2020, ViitorPlus a plantat peste 4 hectare de pădure în judeţele Dolj şi Călăraşi. Eforturile derulării proiectului de împădurire continuă. 

Şi proiectul educaţional “ecOprovocarea” aflat la editia a X-a a fost afectat de modificarea programului şcolar şi a restricţiilor legale. Activităţile practice de voluntariat școlar: plantări, reciclări, curăţare areale naturale, au trebuit suspendate şi întreaga activitate s-a putut realiza numai online. În primele luni ale concursului (octombrie 2019 - februarie 2020), înaintea restricţiilor impuse de criza COVID-19, au fost  obţinute 97.2 tone de deşeuri colectate pentru reciclare, 1.000 de saci de deşeuri strânse din natură, aproape 20.000 de puieţi plantaţi.