Smart City

Soluțiile bucureștenilor pentru un oraș mai bun

4
min
16/7/2020

Artiști, riverani, pietoni, arhitecți, asociații, ONG-uri și grupuri de inițiativă civice au propus, în cadrul Street Delivery 2020, soluții pentru un București mai bun.

Cea de a 15-a ediție a evenimentului-manifest Street Delivery din București a readus peste 40 de zone ale orașului la viață prin mici evenimente, momente sau inițiative cetățenești care au activat în siguranță comunități obosite de izolare. Artiști, riverani, pietoni, arhitecți, asociații, ONG-uri și grupuri de inițiativă civice din zone precum Chibrit, Cișmigiu, Kiseleff, Aviației, Carol-Filaret și multe alte cartiere au venit cu soluții și rezoluții pentru un oraș adaptat nevoilor comunitare.

ReSoluția din Pantelimon: cinematograf în cartier

Blocurile gri ale Pantelimonului au devenit pentru o seară cinematograf în aer liber cu loje la balcon. Cu sprijinul ShortsUP, au fost proiectate cele mai bune scurtmetraje votate de public în ultimii ani într-o zonă în care nu a mai avut loc niciodată un eveniment cinematografic. Vecinii s-au bucurat de filme scurte de la propriile ferestre, iar unii dintre ei au coborât din apartamente în stradă, cu scaune, pături și gustări.

ReSoluția pentru Dâmbovița: un râu pentru oameni

Wolfhouse Production, Rowmania (Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23) și Sup Academy au adus pe Dâmbovița canotci, waterboard-uri și alte mijloace de plutire, arătând că râul emblematic al Bucureștiului merită mai mult decât să fie doar privit. În paralel, artiștii Irina Mocanu și Georgian Constantin au realizat o pictură murală tematică la intrarea în fosta clădire industrială, mica grădină din fața centrului comunitar La firul ierbii a fost reîmprospătată, iar comunitatea de la NODmakerspace și-a deschis porțile către toți cei curioși.

ReSoluții pentru pereți

Pe Arthur Verona, artistul Alex Baciu din Timișoara a lăsat pe calcan un mesaj simplu, dar de efect pentru cei ce traversează zona: „Oricum aveam nevoie de o pauză. Respiră!”. Alți artiști au dat o viață nouă unor pereți din zonele Ion Câmpineanu 31, șoseaua Griviței, colț cu Budișteanu, Tăbăcarilor 29.