Stiri

Smogul a cuprins capitala Indiei în contextul în care poluarea se agravează în timpul iernii

2
min
1/12/2022

AQI a depăşit marţi în anumite zone ale metropolei indiene pragul de 400, considerat "sever" în ceea ce priveşte poluarea aerului.

Un smog gros a cuprins capitala Indiei, New Delhi, marţi, în contextul în care poluarea aerului se înrăutăţeşte odată cu sosirea iernii, ridicând concentraţiile de particule fine din aer la niveluri de peste trei ori mai mari decât limitele admise, informează Reuters.

Locuitorii din New Delhi, cea mai poluată capitală a lumii, se confruntă cu dificultăţi de respiraţie în fiecare iarnă, în condiţiile în care temperaturile scăzute şi vânturile prea slabe ţin agenţii poluanţi în proximitatea solului.

Smogul a cuprins capitala Indiei

"Pe măsură ce temperaturile minime scad, apariţia graduală a ceţii în timpul primelor ore ale dimineţii va creşte, ducând la deteriorarea indicelui de calitate a aerului (AQI)", a anunţat un serviciu al guvernului federal indian, Sistemul pentru Calitatea Aerului şi Previziuni şi Cercetări Meteorologice (SAFAR), în buletinul său zilnic.

AQI a depăşit marţi în anumite zone ale metropolei indiene pragul de 400, considerat "sever" în ceea ce priveşte poluarea aerului, potrivit Central Pollution Control Board (CPCB).

Nivelul particulelor fine de 2,5 micrograme (PM2.5) a fost de 180 micrograme per metru cub de aer la ora locală 10:00 în Regiunea Capitalei Naţionale Delhi, arată datele CPCB, fiind de trei ori mai mare decât limita admisă în 24 de ore, care este de 60 migrame per metru cub de aer.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Sumita Roy Dutta