Stiri

Sir David Attenborough, record pe Instagram

3
min
30/9/2020

Naturalistul a strâns un milion de followers pe Instagram mai repede decât Jennifer Aniston. Guinness World Records a omologat recordul.

La cei 94 de ani ai săi, Sir David Attenborough a decis să-și facă un cont de Instagram pentru a explica unui public larg „care sunt problemele și ce putem face pentru a le rezolva”. În 4 ore și 44 de minute, contul respectatului naturalist și realizator Tv a avut un milion de urmăritori și a devansat-o astfel pe Jennifer Aniston, care a trecut același prag în 5 ore și 16 minute. Guinness World Records a omologat recordul. În primul video postat pe Instagram, Sir David le spune urmăritorilor săi: „Fac acest pas și explorez acest nou mijloc de comunicare pentru că, după cum bine știm toți, lumea e în criză. Continentele ard. Ghețarii se topesc. Barierele de corali mor. Peștii dispar din oceanele noastre. Și lista poate continua. Salvarea planetei este acum o provocare ce ține de comunicare”. Contul acestuia a ajuns la 2,5 milioane de urmăritori în 24 de ore, după două zile avea deja 3,8 milioane.

Naturalistul britanic apropiat și al familiei regale, a lansat miercuri, cu câteva ore înainte de un summit ONU ce vizează o acţiune de mobilizare pentru protejarea faunei sălbatice, un apel din partea unor grupuri de protejare a mediului pentru ca lumea să investească 500 de miliarde de dolari anual pentru a opri distrugerea naturii. Apelul de a redirecţiona finanţarea de la combustibilii fosili şi alte industrii poluante către conservarea naturii a fost lansat de grupul de mediu Flora & Fauna International şi este sprijinit de peste 130 de organizaţii. Recent, acesta a lansat un nou documentar, „Extinction: The Facts”, în care prezintă atât consecinţele devastatoare ale activităţilor umane asupra habitatului natural al anumitor specii, dar în care trasează și o legătură clară cu pandemiile, cum ar fi cea de Covid-19.