Stiri

Singurii doi panda uriași din Regatul Unit se vor întoarce în China după 12 ani

7
min
6/1/2023

Cei doi urşi ar putea părăsi Scoţia în luna octombrie, iar detaliile despre plecarea lor urmează să fie comunicate în perioada următoare.

Cele două exemplare de urs panda uriaş care trăiesc la Grădina Zoologică din Edinburgh se vor întoarce în China în acest an după o serie de evenimente speciale ce vor fi organizate în semn de rămas bun în căminul lor din Scoţia, informează miercuri DPA.

Zece ani și o pandemie

Yang Guang şi Tian Tian au sosit la Edinburgh Zoo în decembrie 2011 în virtutea unui acord de împrumut pe zece ani, care a fost prelungit cu încă doi ani din cauza pandemiei de coronavirus.

Cei doi urşi panda ar putea părăsi Scoţia cel mai devreme în luna octombrie, iar detaliile despre plecarea lor urmează să fie comunicate în perioada următoare.

Potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice scoţiene, noi vizite şi evenimente vor deveni disponibile şi vor putea fi rezervate de membrii Societăţii Regale de Zoologie din Scoţia (RZSS) începând din această săptămână.

"În calitatea lor de singurii panda uriaşi din Regatul Unit, ei au devenit incredibil de populari în rândul vizitatorilor, ceea ce a contribuit la conectarea a milioane de oameni cu natura, precum şi la strângerea de fonduri vitale pentru conservarea naturii", a declarat David Field, directorul executiv al RZSS.

"Printr-o nouă gamă de evenimente şi experimente, vom asigura cât mai multe oportunităţi pentru cât mai mulţi oameni care vor să îşi ia la revedere de la ei şi care vor să celebreze uriaşul impact generat de aceşti doi urşi charismatici asupra comunităţilor noastre, contribuind la crearea unei lumi în care natura este protejată, apreciată şi iubită", a adăugat el.

Nu au făcut pui în Scoția

"Momentele magice dedicate urşilor panda vor fi populare, iar angajaţii noştri, directorii şi donatorii vor avea posibilitatea de a se întâlni şi a îl hrăni pe Yang Gyang. Experimentele noastre disponibile pentru toţi vizitatorii vor include discuţii despre urşii panda şi prânzuri informale.

Fondurile pe care le vom strânge ne vor ajuta să salvăm diverse specii de la extincţie, inclusiv specii din Scoţia precum pisica-sălbatică şi musca de pin, chimpanezii din Uganda şi armadillo uriaşi din Brazilia", a mai spus David Field.

În pofida eforturilor depuse pentru a-i ajuta pe cei doi urşi panda să se împerecheze, femela Tian Tian nu a produs niciun pui în timpul şederii sale la Edinburgh.
Îngrijitorii ei au crezut că era gravidă în august 2017, însă nivelurile ei hormonale şi comportamentul său au revenit în parametrii lor obişnuiţi la scurt timp după aceea.

Sursa foto: Flickr/ David Stanley