Stiri

Și căruțele se confiscă, nu-i așa? Mai ales când din acestea se aruncă deșeuri pe domeniul public

3
min
12/12/2022

Bărbatul a fost amendat de către comisarii Gărzii de Mediu, iar atelajul hipo a fost transportat într-o zonă special amenajată.

Două căruţe din care au fost aruncate deşeuri pe domeniul public au fost confiscate anul acesta de Poliţia Locală Brăila, potrivit unui comunicat de presă remis vineri de instituţie.

Saci cu moloz

Ultimul eveniment de acest gen a fost înregistrat 8 decembrie, când poliţiştii serviciului de Ordine Publică l-au depistat pe un brăilean în vârstă de 45 de ani în timp ce arunca dintr-o căruţă, pe domeniul public din municipiul Brăila, 20 de saci de rafie plini cu moloz.

"La faţa locului au fost chemaţi comisarii Gărzii de Mediu Brăila. A fost confiscat atelajul hipo, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional de Garda de Mediu pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public şi de Poliţia Locală pentru deplasarea pe drumurile publice din municipiul Brăila cu un vehicul cu tracţiune animală, faptă interzisă de legislaţia în vigoare.

De asemenea, însoţitorul acestuia, un bărbat în vârstă de 43 de ani, a fost sancţionat contravenţional pentru faptul că a aruncat, la rândul său, deşeuri inerte pe domeniul public. Precizăm că, aceluiaşi conducător de atelaj hipo i-a mai fost confiscată o căruţă în luna februarie a anului trecut, pentru săvârşirea aceleiaşi contravenţii", se arată în comunicatul Poliţiei Locale Brăila.

De asemenea, în luna august a acestui an, poliţiştii locali brăileni, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu Brăila, au mai confiscat o căruţă aparţinând unui bărbat de 54 de ani, care a fost depistat în timp ce arunca moloz pe domeniul public.

Bărbatul a fost amendat de către comisarii Gărzii de Mediu, iar atelajul hipo a fost transportat într-o zonă special amenajată de pe platforma fostului combinat, situat pe raza comunei Chiscani.

De la începutul anului şi până acum, poliţiştii locali brăileni au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 53.505 lei persoanelor suprinse circulând cu vehicule cu tracţiune animală pe străzile din municipiul Brăila.

Sursa foto: Poliția Locală Brăila