Stiri

Sectorul 6 începe colectarea separată de la populaţie pe patru fracţii a gunoiului

3
min
12/12/2022

Este vorba despre un proiect a cărui valoare depășește 130 de milioane de lei.

Un proiect de management integrat al deşeurilor în Sectorul 6, în valoare de peste 130 de milioane de lei, a fost semnat, vineri, de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloş, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, şi edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

1.173 de puncte de selectare

Potrivit lui Ciprian Ciucu, contractul vizează 873 de puncte de colectare selectivă, la care se vor adăuga încă 300, pe care le va contracta Ministerul Mediului, astfel că în Sectorul 6 se va începe colectarea separată de la populaţie pe patru fracţii, valoarea proiectului depăşind 130 de milioane de lei.

"Ne bucurăm că avem cea mai mare finanţare nerambursabilă din istoria Sectorului 6. Este obţinută pe ultima sută de metri, pentru că noi vom avea un singur an la dispoziţie (...) să venim cu aceste 873 de puncte de cotare selectivă. Asta înseamnă rapid proiectare şi execuţie, proceduri de achiziţii", a precizat edilul Sectorului 6.

El a subliniat că aceste fonduri urmau să fie pierdute, dar au fost accesate printr-un efort făcut de autoritatea locală împreună cu Municipalitatea şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Nicușor Dan și ADI

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a menţionat că o condiţie pentru accesarea banilor din POIM de către autorităţile locale era crearea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).

"S-a creat acest ADI între cele şapte primării din Bucureşti, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară şi în baza acestui ADI şi a proiectelor pe care primăriile de sector le fac, cu condiţia ca banii să fie cheltuiţi până la sfârşitul anului 2023 din POIM, se pot accesa bani pentru tipul acesta de investiţii de centre de colectare selectivă (...)

Celelalte primării de sector, în diferite faze, depun proiecte pe această componentă (...). Sperăm că, în curând, în toate sectoarele din Bucureşti o să avem colectare selectivă şi o cantitate cât mai mică de deşeuri care ajung la groapă", a adăugat edilul general al Capitalei.

Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu