Solutii

Sectorul 5 vrea 45 de milioane de lei de la AFM pentru piste de biciclete

4
min
8/11/2022

Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) încasate la Fondul pentru mediu.

Primăria Sectorului 5 anunţă că a depus o cerere de finanţare la Administraţia Fondului pentru Mediu, în valoare totală de 53,5 milioane lei, pentru amenajarea de piste pentru biciclete.

Cine lasă mașina pentru bicicletă?

Proiectul "Dezvoltarea mobilităţii nemotorizate prin investiţii în infrastructura pentru biciclişti în Sectorul 5" vine în completarea celorlalte proiecte ale primăriei care vizează dezvoltarea transportului ecologic.

Valoarea totală a proiectului este de 53.542.894 lei, inclusiv TVA, din care: 44.994.029 lei finanţare de la Administraţia Fondului pentru Mediu, iar 8.548.865 lei - contribuţia Consiliului Local Sector 5.

"Obiectivul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii velo în România prin finanţarea pistelor de biciclete, iar scopul programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării transportului nepoluant, concomitent cu reducerea traficului motorizat", transmite primăria.

Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) încasate la Fondul pentru mediu în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu.

Rata de finanţare în cazul investiţiilor aferente Programului de realizare a pistelor pentru biciclete este de 100% din cheltuielile eligibile.

Cererea a fost depusă în cadrul apelului de proiecte reglementat prin Ordinul nr. 2506 din 22 septembrie pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de realizare a pistelor pentru biciclete.

Sursa foto: PxHere