Stiri

Sector 2: Tariful pentru transportul deşeurilor, subvenţionat parţial de la bugetul local pentru utilizatorii casnici

4
min
25/11/2022

De la bugetul general consolidat al Sectorului 2 ar urma să se achite parţial facturile aferente serviciului de colectare, transport şi sortarea a deşeurilor reciclabile.

Consiliul Local Sector 2 a aprobat, în şedinţa de miercuri, subvenţionarea parţială, de la bugetul local, a tarifului pentru colectare separată, transport, sortare şi depozitare a deşeurilor municipale reciclabile pentru utilizatorii casnici.

Tariful pentru transportul deşeurilor, subvenţionat parţial

Hotărârea prevede că pentru implementarea şi dezvoltarea colectării separate a deşeurilor pe raza Sectorului 2 se aprobă, începând cu luna noiembrie a anului 2022, subvenţionarea parţială, de la bugetul local, a nivelului tarifului achitat conform contractului cu operatorul de salubrizare, astfel încât, pentru colectare separată, transport, sortare şi depozitare reziduuri a deşeurilor din ambalaje (reciclabile), utilizatorii casnici vor achita suma de 0,99 lei/tonă, fără TVA.

Actul normativ completează prevederi ale hotărârii Consiliului Local nr. 389/2022 conform cărora se aprobă tariful de 890,98 lei/tonă fără TVA pentru activitatea de colectare separată, transport, sortare şi depozitare a deşeurilor municipale reciclabile de la utilizatorii casnici (persoane fizice şi membrii asociaţiilor de proprietari/locatari).

Conform actului normativ adoptat miercuri, măsura de subvenţionare parţială a activităţii de colectare, transport şi sortarea a deşeurilor reciclabile are un caracter social, ajutând în acest mod utilizatorii serviciului de salubritate persoane fizice să-şi reducă costurile cu acest serviciu printr-un "comportament adecvat", urmărind totodată reducerea cantităţii de deşeuri ce ajung la gropile ecologice.

De la bugetul general consolidat al Sectorului 2 ar urma să se achite parţial facturile aferente serviciului de colectare, transport şi sortarea a deşeurilor reciclabile.

Veniturile din valorificarea produselor reciclabile, precum şi cele obţinute de la organizaţiile care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului vor fi scăzute din aceste facturi, prin sarcina operatorului de salubritate. Prin acest mecanism, efortul lunar pentru bugetul general consolidat este în medie de 540.000 de lei.

Sursa foto: Pixnio