Stiri

Seceta din nordul Italiei forţează comunităţile să raţionalizeze apa

5
min
22/6/2022

Zeci de municipalităţi din Peninsulă se bazează deja pe cisterne de apă după ce rezervoarele proprii au rămas goale.

Premierul Lombardiei, Attilio Fontana, a declarat joi stare de urgenţă în contextul unei secete istorice care forţează nordul Italiei să ia măsuri drastice, informează agenţia DPA.

În regiunile Piemont şi Lombardia, 125 de municipalităţi au limitat sau întrerupt deja alimentarea cu apă a locuinţelor în timpul nopţii. Fontana a catalogat situaţia "dramatică", nu doar în Lombardia, ci şi în Piemont, Emilia-Romagna şi Veneto.

Citește și:

REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

Măsurile reprezintă un avertisment al furnizorului de apă şi energie Utilitalia pe fondul unei secete extreme, inclusiv în zonele străbătute de fluviul Po (Pad), cel mai lung din Italia.

Autoritatea responsabilă de fluviu a raportat cele mai scăzute niveluri ale apei şi cea mai gravă situaţie de criză asociată acestui curs de apă din ultimii 70 de ani. În unele zone, debitul puternic s-a redus la un firicel de apă.

"Situaţia se înrăutăţeşte din ce în ce mai mult", a declarat agenţiei de presă Ansa secretarul general al autorităţii fluviului Po, Meuccio Berselli. "În unele zone nu a plouat de 110 zile", a precizat el.

Zeci de municipalităţi se bazează deja pe cisterne de apă după ce rezervoarele proprii au rămas goale.

Sursa foto: see.news