Stiri

Schimbările climatice afectează copiii chiar înainte ca aceștia să se nască

7
min
14/7/2022

Cercetătorii de la Universitatea Columbia și de la Universitatea Stanford au descoperit că poluarea aerului și schimbările climatice afectează copiii.

În lucrarea lor, publicată în New England Journal of Medicine, Frederica Perera și dr. Kari Nadeau subliniază riscurile crescute aduse de poluare și de schimbările climatice pentru copii dinainte ca aceștia să se nască și până la vârsta adultă.

În acest nou studiu, cercetătorii au găsit dovezi că poluarea și schimbările climatice afectează copiii mai mult decât pe adulți.

Oamenii de știință au observat că, deoarece corpurile copiilor sunt mai mici și încă în creștere, la fel ca mintea, cei mici sunt mai afectați de condițiile de mediu, în special de poluanți și de căldură.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Pentru a înțelege mai bine modul în care poluarea și schimbările climatice îi afectează pe copii, cercetătorii au studiat lucrări de cercetare care descriu impactul pe care poluarea și schimbările climatice le pot avea asupra celor mici.

Oamenii de știință au descoperit ceea ce ei descriu drept vătămare directă, de exemplu plămâni afectați și o reducere a abilităților intelectuale.

În plus, ei notează că copiii de astăzi vor trebui să se confrunte cu schimbări climatice care nu au avut loc încă, scrie Medical Xpress.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false 

În lucrare, cercetătorii notează că mamele care respiră aer poluat în timpul sarcinii afectează copiii chiar înainte ca aceștia să se nască.

Studiile anterioare au arătat că acest lucru poate duce la o greutate mică la naștere, la nașteri timpurii și, de asemenea, la nașteri de copii morți.

Sursa foto: Public Domain Pictures