Life Style

Sanikind, recipient reutilizabil pentru dezinfectant

4
min
16/7/2020

În loc să cumperi de fiecare dată o sticluță nouă de dezinfectant, poți să încarci recipientul Sanikind.

Cum una dintre măsurile prin care ne putem proteja de virusul Covid 19 este să ne spălăm mâinile cât mai des sau să folosim dezinfectanți în situațiile când nu avem acces la apă și săpun, vânzările de geluri dezinfectante au crescut foarte mult. Ceea ce înseamnă însă și o cantitate foarte mare de sticle mici, de plastic, care ajung la groapa de gunoi– acolo unde nu există programe de reciclare. Un start-up din SUA și-a propus să rezolve această problemă și a inventat Sanikind, un recipient de 8 pe 2,8 centimetri și 30 de mililitri care poate fi umplut cu soluție dezinfectantă.

Sticluța, făcută din plastic recuperat din apele din Haiti și reciclat, este disponibilă în diverse culori (negru, bleumarin, bleu, coral și gri). Cantitatea de soluție este suficientă pentru 250 de pufuri.

Kit-ul Sanikind conține și o carabină, pentru a agăța sticla undeva la îndemână, o pâlnie din silicon și o sticlă din aluminiu (70% reciclat) de 470 de mililitri cu soluție dezinfectantă, 80% alcool.

Proiectul, prezentat pe Kickstarter, și-a propus să strângă 215.000 de dolari, dar, deși mai sunt opt zile de campanie, deja a colectat 1.539% din sumă.