Stiri

Sălaj: Amenzi de peste un milion de lei date de Garda de Mediu în judeţ în 2022

3
min
19/1/2023

În urma acestor controale, au fost aplicate un număr de 99 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.016.700 lei.

Un total de 81 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de peste un milion de lei, au fost aplicate, în 2022, de către Comisariatul Judeţean Sălaj al Gărzii Naţionale de Mediu, potrivit datelor raportului făcut public, miercuri, de instituţia menţionată.

„Pe parcursul anului 2022, Comisariatul Judeţean Sălaj al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 725 inspecţii, dintre care 129 inspecţii planificate, conform planului anual de control şi 596 inspecţii neplanificate. (...)

În urma acestor controale, au fost aplicate un număr de 99 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 avertismente şi 81 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.016.700 lei.

A fost suspendată activitatea unui număr de 22 de agenţi economici/persoane fizice şi au fost depuse organelor competente două plângeri penale", se arată în bilanţul Gărzii de Mediu Sălaj.

Poți citi și: Baia Sprie, de la lămpaș și cazma, la ciclism pe pistă dedicată. Fostul oraș minier mizează pe turism

Potrivit sursei citate, principalele neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiunile contravenţionale au fost lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, nerespectarea regimului deşeurilor, lipsa evidenţei deşeurilor, poluarea aerului, lipsa formularelor privind trasabilitatea deşeurilor şi nedepunerea declaraţiei la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Sălaj