Solutii

Romsilva a montat 177 de camere de monitorizare pentru a preveni tăierile ilegale de pădure

3
min
21/6/2022

O parte din aceste camere video sunt de tipul Licence Plate Recognition (LPR), care identifică şi verifică automat numerele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Romsilva anunţă că a montat 177 de camere de monitorizare pentru prevenirea tăierilor ilegale în fondul forestier administrat, necesarul estimat fiind de peste 1.600. Unele dispozitive verifică automat numerele de înmatriculare ale maşinilor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat.

”Pentru a preveni tăierile ilegale în fondul forestier de stat şi transporturile ilegale de masă lemnoasă, direcţiile silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva au instalat, până în prezent, 177 de camere video de monitorizare, pe drumurile forestiere administrate”, a transmis, joi, Romsilva, într-un comunicat de presă.

Citește și: REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

O parte din aceste camere video sunt de tipul Licence Plate Recognition (LPR), care identifică şi verifică automat numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat, permiţând verificarea transporturilor de masă lemnoasă, precum şi trasabilitatea lemnului exploatat din pădurile proprietatea publică a statului.

Citește și: A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

Acces la aceste sisteme video au şi organele de poliţie, în unele cazuri, în baza unor protocoale de colaborare.

Cele mai multe sisteme video au fost instalate la direcţiile silvice Caraş – Severin, Botoşani, Mureş, Bacău, Braşov, Hunedoara, Sibiu, Maramureş, Suceava şi Vâlcea.

Sursa foto: Pixabay