Stiri

Romprest limitează temporar activitățile din cadrul serviciului de salubrizare

4
min
29/11/2020

Romprest a comunicat limitarea temporară a activității, deoarece nu își mai permite să susțină finanțarea integrală a serviciului de salubrizare al Sectorului 1 din Capitală.

„Noi, angajații de la COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A., operatorul serviciului public de salubrizare în raza teritorială a Sectorului 1 al Municipiului București, ne adresăm, prin acest mesaj, locuitorilor din Sectorul 1 și deopotrivă, tuturor celor care lucrează aici sau doar tranzitează acest sector.

Noi, cei de la Compania Romprest, suntem cei care, ziua și noaptea, în regim de continuitate, 24 de ore din 24 în fiecare zi a săptămânii, facem curățenie pe străzile și în spațiile publice din acest sector. Noi suntem cei care fac curățenia să pară o stare de normalitate.

Fie că vă întâlniți cu autospecialele verzi din programele noastre pentru colectarea deșeului menajer, fie că remarcați pe marginea drumului, dimineata devreme, sacii în care am strâns deșeurile din salubrizarea căilor publice, pe care colegii noștri le precolectează în programele lor, e clar, ne întâlnim zilnic.

E adevărat, uneori venim prea devreme și vă trezim dimineața din somn, vă prezentăm scuze, dar avem de colectat deșeuri menajere de la 1.967 asociații de proprietari și 30.392 de gospodării individuale.

E adevărat, uneori mai blocăm traficul, vă prezentăm scuze, dar programele noastre de curățenie stradală trebuie să acopere un număr de 1.200 artere rutiere în lungime de 463 km.

În toată această perioadă complicată, în starea de urgență și în starea de alertă, în care păstrarea sănătății publice este cel mai mare deziderat la nivel mondial, noi, cei 3.000 de angajați de la Compania Romprest, am fost zi de zi la lucru, nu am înterupt și nu am diminuat serviciul în beneficiul acestei comunități în nici un moment. În fiecare zi, am spălat suplimentar străzile și trotuarele, susținând, în domeniul nostru de activitate, campania #statiacasa, sub sloganul personalizat #noifacemcuratenie.

Ca în fiecare an, ne-am pregătit din vreme și pentru iarnă, avem utilajele funcționale și am contractat materialul antiderapant. Am respectat toate clauzele contractuale, toate solicitările autorității contractante, toate prevederile legislative.

Dar, se dovedește că suntem singuri însusținerea acestui efort de a presta serviciul public în folosul cetățenilor Sectorului 1 la standardele pe care aceștiale merită și cu care i-am obișnuit.

În ultimele 4 luni, începând cu luna iulie 2020, asigurăm exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare, acest serviciu public în folosul cetățenilor. Practic, finanțăm integral Serviciul de salubrizare al Sectorului 1 al Municipiului București.

Astfel, în baza prevederilor contractului de delegare, conducerea Companiei a luat decizia de a limita temporar și gradual activitățile din cadrul serviciului de salubrizare, începand cu data de 27.11.2020, decizie notificată în termenul contractual Autorităților locale și centrale.

Vom încerca să limităm impactul pe care reducerea graduală a activităților serviciului îl va avea asupra cetățenilor din acest sector și asupra orașului în general. Astfel, această limitare temporară de activitate NU va afecta colectarea deșeurilor menajere de la populație și de la agenții economici.

Din grija pentru cetățeni și pentru mediu, am încercat să evităm acest moment, am făcut toate demersurile legale pentru a nu fi puși în această situație, dar, am ajuns la epuizarea integrală a resurselor financiare.

Promitem că, dacă remedierea situației nu va întârzia și apelurile noastre vor avea un răspuns din partea autorităților, vom încerca să evităm până în ultimul moment sistarea serviciului public de salubrizare în Sectorul 1.

Dar, vă rugăm să ne înțelegeți. Noi nu dispunem de alocări bugetare, noi nu colectăm taxe și impozite, noi nu aplicăm amenzi. Noi suntem o companie privată, care are ca unică sursă de venit prestarea unei activități economice. Și, mai e ceva… și pentru copiii și părinții noștri vin Sărbătorile de iarnă. Suntem convinși că ne veți înțelege și ne veți susține și vă mulțumim pentru asta.

Cu prietenie,

Cei 3.000 de angajați ai Companiei Romprest Service SA"