Stiri

Românii ar vota pentru interzicerea trotinetelor electrice de închiriat (sondaj)

3
min
6/7/2023

„E bine că vreţi să scăpaţi de maşini şi poluare în oraşe şi voi le vreţi interzise”, a spus un bărbat.

Românii ar vota pentru interzicerea trotinetelor electrice de închiriat, dacă ar avea ocazia să voteze într-un referendum pe această temă într-un referendum.

Aceasta este concluzia unui chestionar realizat de Alin Popescu, fondatorul site-ului de stiri legislative avocatnet.ro.

„Dacă, mâine, în orașul dumneavoastră s-ar organiza un referendum referitor la interzicerea trotinetelor electrice de închiriat, ați vota să fie interzise, împotriva interzicerii sau aveţi altă părere?”, a întrebat el pe profilul său de LinkedIn.

Întrebarea vine în contextul în care locuitorii Parisului au votat pentru interzicerea închirierii de trotinete electrice. Deşi prezenţa la vot a fost de doar 10%, 90% dintre votanţi au ales să oprească mijlocul alternativ de transport.

Chestionarul realizat în rândul românilor a dezvăluit că 58% ar vota pentru interzicerea trotinetelor de închiriat, 35% împotriva interzicerii lor, iar 6% au altă părere. În total, au fost înregistrate 879 de voturi.

Totuşi, au existat mai multe reacţii de indignare privind interzicerea lor, întrucât reprezintă una dintre soluţiile de transport mai puţin poluante.

„E bine că vreţi să scăpaţi de maşini şi poluare în oraşe şi voi le vreţi interzise, părerea mea (n.r. - este) că, într-un cadru reglementat, ar fi bine să fie cât mai multe”, a spus un bărbat.

„Despre trotinete numai de bine, elimină din traficul zilnic sute de autoturisme, trebuie crescută responsabilitatea utilizatorilor și interzise sub 16 ani”, a spus altul.  

„De ce interzise? Cei ce le închiriază trebuie educaţi. Cum ce vă doare faptul că există trotinete electrice de închiriat?”, a adăugat un al treilea bărbat.

Foto: Freepik