Stiri

România, țintă a samsarilor de deșeuri din Europa

4
min
7/9/2022

Cel mai recent transport returnat: 23 de tone de deșeuri de aluminiu.

Peste 23 de tone deşeuri din aluminiu încărcate din Grecia şi destinate unor firme din România au fost oprite la frontieră şi returnate societăţii expeditoare, în urma verificării documentelor de transfer, a anunţat, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

Originea deșeurilor, Grecia

"În data de 05.09.2022 (...), poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un ansamblu rutier condus de un cetăţean român, în vârstă de 28 de ani.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri din aluminiu, încărcate din Grecia şi care erau destinate unei societăţi din ţara noastră. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu", se precizează într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii e frontieră şi reprezentanţii Gărzii de Mediu Giurgiu s-a stabilit că documentele de transfer pentru cele 23.070 de kilograme deşeuri din aluminiu din mijlocul de transport era incomplete, nefiind respectate prevederile legale.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

Autorităţile nu au permis accesul ansamblului rutier în cauză pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate firmei expeditoare.

Sursa foto: Pixnio