Stiri

România este a doua cea mai afectată țară din UE de incendiile de pădure

6
min
25/8/2022

Conform graficului EFISS, după noi se află Spania, Croația, Cipru, Slovenia, Grecia, Italia, Bulgaria și Ungaria.

Incendiile de vegetație au distrus până acum 700.000 de hectare de pădure în țările Uniunii Europene, iar pompieri de pe tot continentul fac eforturi uriașe pentru a limita proporțiile unui dezastru de dimensiuni istorice.

În mod cu totul surprinzător, pentru că presa europeană prezintă cu prepoderență incendiile de pădure din Grecia, Franța sau Spania, de pildă, cele mai afectate țări de pe continent sunt, în realitate, Portugalia și România.

De fapt, țara noastră este a doua cea mai afectată țară din UE de incendiile de pădure, ca procent al suprafeței de păduri, raportat la suprafața totală a țării, arată datele oficiale ale Comisiei Europene, publicate pe EFISS (Sistemul european de informații peivind incendiile forestiere). Doar Portugalia stă mai rău decât România în întreaga Europă.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Conform graficului EFISS, după noi se află Spania, Croația, Cipru, Slovenia, Grecia, Italia, Bulgaria și Ungaria.

Astfel, din datele oficiale ale Comisiei Europene reiese că incendiile au afectat anul acesta 87.172 hectare de pădure în Portugalia, din suprafața totală de 9.187.803 de hectare a acestei țări.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

În România, flăcările au afectat 149.172 hectare, dintr-un total de 23.833.860 de hectare cât are țara noastră. Înseamnă că focul a nimicit doar anul acesta 0,63% din suprafața totală a României, în condițiile în care incendiile de acest fel au afectat în medie 0,06% din teritoriu, ca medie a ultimilor 15 ani.

Practic, 20% din întreaga suprafață de păduri arse din Europa se află în România.

Sursa foto: PxHere