CSR

Responsabilizarea şcolarilor în privinţa importanţei colectării separate a deşeurilor reciclabile, o excepție în școli

2
min
30/11/2022

Campania "Învăţăm să colectăm selectiv în Ţara Silvaniei" se derulează până în luna octombrie a anului viitor şi este finanţată din fondurile obţinute de ADI ECODES Sălaj.

O campanie de educaţie ecologică şi mediu ce îşi propune responsabilizarea şcolarilor în privinţa importanţei colectării separate a deşeurilor reciclabile este derulată în această perioadă de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "ECODES" Sălaj, în parteneriat cu revista "Infomediu Europa".

CJ Sălaj are o inițiativă

Consiliul Judeţean Sălaj precizează, într-un comunicat de presă, că o primă activitate din cadrul campaniei "Învăţăm să colectăm selectiv în Ţara Silvaniei" a avut loc luni, 28 noiembrie, la Şcoala Gimnazială nr. 1 Rus, elevilor din ciclul primar fiindu-le distribuite cărţi de colorat, cutii cu creioane colorate, tricouri şi şepci personalizate.

"Salut această iniţiativă educaţională pe care o consider extrem de utilă pentru succesul activităţii de colectare selectivă a deşeurilor la nivel de judeţ. Învăţându-i pe cei mici despre importanţa colectării selective şi a reciclării, încurajându-i să manifeste grijă faţă de natură, contribuim la formarea conştiinţei şi conduite ecologice atât de necesare pentru sănătatea mediului înconjurător şi, implicit, pentru creşterea calităţii vieţii", a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Potrivit sursei citate, campania "Învăţăm să colectăm selectiv în Ţara Silvaniei" se derulează până în luna octombrie a anului viitor şi este finanţată din fondurile obţinute de ADI ECODES Sălaj în urma semnării acordurilor de parteneriat cu organizaţiile care implementează răspunderea extinsă a producătorilor de ambalaje.

Sursa foto: magazinsalajean.ro