Smart City

Renovatio revine pe piață cu un proiect de 40 milioane de euro

2
min
2/5/2022

Proiectele de eoliene se voi înmulți în următoarea perioadă având în vedere tendințele europene.

Renovatio Asset Management, companie cu un por­to­foliu de proiecte regenerabile de peste 1.000 MW şi par­te­nerul local al portughezilor de la EDPR, unul dintre ma­rii investitori în energia verde din România, are avizul teh­nic de racordare la reţea pentru un parc eolian de 40 mil. euro, ne anunță Ziarul Financiar.

Revenirea în piaţă a marilor dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă, aşa cum este cazul Renovatio sau al grupului de firme Monsson, dar şi apetitul investitorilor strategici pentru zona de energie verde, cum este cazul Enel, de exemplu, confirmă că România este la începutul unui nou val de proiecte eoliene sau solare.

Eolenerg Project este cea mai nouă companie de proiect care a obţinut avizul tehnic de racordare la reţea pentru un parc eolian de 49,8 MW în Constanţa, valoarea investiţiei, în cazul în care aceasta va fi realizată, putând fi evaluată la 40 de milioane de euro.

Potrivit datelor publice, Eolenerg este deţinută de Renovatio Asset Management, companie înregistrată în Cipru, dar în al cărei acţionariat se află şi Alexandru Teodorescu, CEO al grupului Renovatio. De altfel, dincolo de zona de producere de energie verde, Renovatio este acum unul dintre cei mai mari investitori în zona de mobilitate electrică.