Stiri

REI a depus cereri de finanțare prin PNRR pentru energie verde de 600 MW

5
min
6/7/2022

Dacă toate cererile de finanțare depuse la Ministerul Energiei ar fi aprobate, în România ar fi instalați peste 3.500 MW energie regenerabilă.

REI, grup de firme specializat în atragerea de finanțări nerambursabile, a depus peste 100 de proiecte pentru instalarea a 600 MW energie regenerabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Dacă toate cererile de finanțare depuse la Ministerul Energiei ar fi aprobate, în România ar fi instalați peste 3.500 MW energie regenerabilă.

„Am depus proiecte pentru peste 100 de clienți, cu capacități instalate de la 0,2 MW, la 70 MW. Interesul pentru măsura C6 – Energie din PNRR a fost uriaș, am primit sute de solicitări pentru finanțare, în plus, am alocat resurse noi, un număr de aproximativ 15 colegi noi ni s-au alăturat pentru a reuși să pregătim dosarele și să aplicăm cu succes, în termen”, a declarat Roxana Mircea, managing partner al REI.

Citește și: REPORTAJ Plaja sălbatică de la Corbu, afacere imobiliară avizată de guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării 

Echipa REI numără în prezent circa 60 de consultanți, preponderent seniori, în zece birouri regionale, cu experiență în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau internațional.

Citește și: ANALIZĂ Editarea genelor plantelor, un mod inovativ și eficient de a răspunde exigențelor cauzate de schimbările climatice

Pentru instalarea de panouri fotovoltaice, companiile au putut solicita sprijin nerambursabil în valoare de  750.000 euro/MW – pentru capacități instalate între 0,2 și 1 MW, respectiv 425.000 euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW. Pentru centralele eoliene, sprijinul nerambursabil este de 1,3 milioane euro/MW – pentru capacități instalate între 0,2 MW și 1 MW, respectiv 650.000 euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Sursa foto: PxHere