Stiri

Râul Tismana, poluat din cauza gunoaielor provenite de la locuitorii de pe o singură stradă

3
min
11/1/2021

Locuitorii străzii Depozitului din Tismana aruncă sute de saci de gunoaie și alte deșeuri în râu, creând un focar de infecție.

Din cauza mizeriei, tuburile de scurgere se înfundă și o suprafață mare de teren se inundă permanent. Râul Tismana este un afluent al Jiului, iar afluenții săi fac parte și din patrimoniul cultural al poporului român. Porțiunea de râu de la nord de mănăstirea Tismana, presărată cu multe cascade mici, pe o întindere de 4 kilometri, purta în vechime numele de Dorna și era locul preferat de plimbare al poetului George Coșbuc, care avea aici și o vilă pentru el și prietenii săi.

Frumusețea locului face ca potențialul zonei să fie uriaș. În ciuda acestui lucru, unii concetățeni își bat joc de natură, creează adevărate focare de infecție și alungă orice picior de turist.

Acum, râul Tismana arată așa:

Din cauza acestui focar pe care autoritățile nu sunt capabile să îl oprească, atât râul cât și lacul Tismana sunt poluate, iar parcul din zonă este inaccesibil din cauza apei care nu se poate scurge din cauza burlanelor înfundate de deșeuri. Atât primarul actual cât și cel dinainte recunosc problema ca fiind una reală și greu de rezolvat din cauza cetățenilor care trăiesc pe strada respectivă și care refuză colectarea gunoaielor.

Pe strada care provoacă  un adevărat dezastru ecologic locuiesc zeci de familii, iar cele mai multe nu doresc colectarea deșeurilor în mod organizat de către primărie. Despre acceptarea colectării selective, nici nu se pune problema. Autoritățile au însă toate pârghiile pentru a nu se mai întâmpla ce doresc cetățenii, ci ceea ce spune legea, valabilă pentru noi toți. Așteptăm să și reacționeze.