Stiri

Râul Dorna, poluat constant, fără ca nimeni să ia măsuri

5
min
20/7/2022

Duhoarea care emană în atmosferă nu poate fi ignorată, dar se pare că nu a fost un factor suficient de convingător pentru ca problema să fie remediată.

 

Râul Dorna este poluat în mod constant, fără ca nimeni să ia vreo măsură pentru a stopa acest fenomen. Și nu se întâmplă accidental sau în vreo zonă izolată, ci chiar în mijlocul orașului stațiune de interes național Vatra Dornei, scrie Monitorul de Suceava.

Mai exact, în proximitatea podului rutier care traversează râul Dorna în zona pieței agroalimentare. 

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Cu toate acestea, nimeni nu pare să vadă ce se petrece, chiar dacă podul este traversat zilnic de sute de persoane, având în vedere că în apropiere se află și două centre comerciale.

Duhoarea care emană în atmosferă nu poate fi ignorată, dar se pare că nu a fost un factor suficient de convingător pentru ca problema să fie remediată. În zona respectivă funcționează două societăți și sunt două case, astfel încât deversările ar putea proveni de la acestea.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false 

Este zona situată între calea ferată și râul Dorna și care, potrivit localnicilor, nu ar fi prevăzută cu rețea de canalizare, ceea ce ar explica poluarea constantă a apelor.  

“Totuși, este aproape inexplicabil cum această problemă, din mijlocul unui oraș turistic, nu a fost observată de nimeni sau cei care au văzut poluarea au preferat să tacă“, mai scrie Monitorul de Suceava.

Sursa foto: Wikimedia Commons