Stiri

Râul care curge pe lângă Castelul Bran, îngropat în munţi de gunoaie

4
min
4/7/2022

Două comune au primit ultimatum de la Garda de Mediu.

Haine vechi, bidoane din plastic, anvelope și chiar electrocasnice. Râul care curge pe lângă Castelul Bran este sufocat de gunoaie de tot felul şi strică peisajul din jurul unuia dintre cele mai frumoase obiective turistice de la noi.

Două comune de pe cursul râului îşi pasează vina şi dau din colţ în colţ când vine vorba să cureţe albia.

Râul Turcu izvorăște din munţii Bucegi și e limpede ca lacrima, până la primele case. De acolo, mizeria se strânge exponenţial la vale, de-a lungul aşezărilor omeneşti. Nimic din peisajul albiei de la Bran nu mai amintește de natura sălbatică şi curată din Bucegi.

Citește și: REPORTAJ Plaja sălbatică de la Corbu, afacere imobiliară avizată de guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării 

În apa râului Turcu, pe sectorul situat în apropierea Castelului Bran, cel mai important obiectiv turistic al zonei, sunt flacoane din plastic, haine, deșeuri din construcții, anvelope și chiar un aspirator.

Citește și: ANALIZĂ Editarea genelor plantelor, un mod inovativ și eficient de a răspunde exigențelor cauzate de schimbările climatice

Depăşite şi bune de plată sunt ambele primării, dacă nu fac curat pe albie. Pe 10 mai, Garda de Mediu a făcut control în zonă şi a dat termen până la 1 iulie ca toate gunoaiele să fie strânse.

Şi primăria Bran, şi primăria Moeciu au angajat firme de salubrizare și promit solemn că, într-o lună, albia râului Turcu nu va mai fi sufocată de mizerie.

Sursa foto: Pixabay