Stiri

Rafinăria Vega, amendată de Garda de Mediu Prahova. Miros groaznic în Ploiești

5
min
31/8/2022

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au amendat Rafinăria Vega Ploiești cu suma de 100 000 din cauza mirosului resimțit în oraș.

Rafinăria Vega a fost amendată de Garda de Mediu Prahova din cauza mirosului resimțit în Ploiești. Totodată comisarii de mediu au dispus luarea măsurilor care se impun astfel încât emisiile și mirosurile să nu determine o deteriorare a calității aerului.

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au amendat Rafinăria Vega Ploiești cu suma de 100 000 din cauza mirosului resimțit în oraș, în data de 16 august.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

„Garda de Mediu Prahova a aplicat rafinăriei cu punctul de lucru din Ploiesti , str Valeni, sancțiune contravențională în valoare de 100.000 lei în urma controlului efectuat în data de 16.08.2022 privind disconfortul olfactiv resimțit și sesizat de către cetățenii Municipiului Ploiești.

În urma verificărilor, comisarii au constatat nerespectări ale prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale pentru care societatea a fost sancționată contravențional”, au transmis reprezentanții Gărzii de mediu Prahova

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

Totodată comisarii de mediu au  dispus în sarcina rafinăriei controlate luarea măsurilor care se impun pentru ca operațiunile de pe amplasament să fie realizate astfel încât emisiile și mirosurile să nu determine o deteriorare a calității aerului dincolo de limitele amplasamentelor acestora.

Sursa foto: Facebook/ Rafinăria Vega - Rompetrol