Stiri

„Rabla pentru flote”, un program care ar putea fi lansat curând

3
min
24/2/2023

Diverse tipuri de rable.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor are în vedere creşterea pentru 2023 a sumelor pentru programele 'Rabla Clasic' şi 'Rabla Plus', demararea programului 'Rabla Local', destinat unităţilor administrativ-teritoriale, luând în calcul şi un program de casare - 'Rabla pentru Flote', care să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice noi de către operatorii care deţin flote de maşini, conform unei informări prezentate în guvern.

Diverse tipuri de rable

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cadrul şedinţei a fost o informare privind modul în care poate fi continuat Programul "Rabla" şi dacă există, de asemenea, posibilităţi pentru îmbunătăţirea programelor la nivelul Ministerului Mediului.

"Nota de informare aduce în discuţie posibilităţile prin care pot fi îmbunătăţite programele de înnoire a parcului auto derulate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Fondului de Mediu. Pentru programele 'Rabla Clasic' şi 'Rabla Plus', destinate persoanelor fizice şi persoanelor juridice, ca urmare a interesului considerabil de care s-au bucurat până acum, există o propunere de alocare a unor sume mai mari pentru 2023 faţă de anul trecut în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului de Mediu postat în consultare publică. În această perspectivă, se lucrează la modificarea ghidurilor de finanţare, inclusiv în sensul creşterii primelor de casare", arată sursa citată.

Mai poți citi: Spania vrea să obţină şase miliarde de euro din taxele impuse companiilor energetice şi băncilor

După aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului de Mediu, se va demara şi cel de-al treilea program, 'Rabla Local', destinat unităţilor administrativ-teritoriale, prin care se estimează casarea a 100 de mii de vehicule, se mai arată în documentul citat în comunicat.

"De asemenea, este luată în calcul lansarea unui al patrulea program de casare, 'Rabla pentru Flote', care să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice noi pentru operatorii economici care deţin flote de maşini", mai menţionează sursa citată.

Foto: Facebook/Garda de Mediu Constanța