Stiri

Proteste extreme la Paris din cauza contaminării apelor

1
min
24/6/2024

Locuitorii din Paris amenință că își vor face nevoile în râul Sena pentru a convinge autoritățile să ia măsuri pentru decontaminarea apei

Parizienii amenință că vor recurge la gesturi extreme, cum ar fi defecarea în Sena, pentru a protesta împotriva contaminării râului cu ape uzate. Acest avertisment al cetățenilor parizieni survine cu doar o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Sena, un loc central pentru evenimentele olimpice, este înconjurată de o controversă majoră relatată de presa internațională și intens discutată online, conform Digi24.

Niveluri ridicate de bacterii

După luni de teste care au indicat niveluri ridicate de bacterii din canalizare și ape reziduale, localnicii, exasperați de poluarea râului, amenință cu o acțiune de protest masivă. Un hashtag viral, #JeChieDansLaSeineLe23Juin, tradus ca „Îmi fac nevoile în Sena pe 23 iunie”, a fost lansat pentru a mobiliza oamenii. Un site web dedicat, marcat de emoji-ul „💩”, ironizează direct pe președintele Emmanuel Macron și pe primarul Parisului, Anne Hidalgo, care au promis că vor înota în Sena înainte de Jocuri pentru a demonstra siguranța apei.

Controverse legate de Jocurile Olimpice

O altă controversă legată de Jocurile Olimpice de la Paris este decizia de a nu dota apartamentele sportivilor cu aer condiționat, în încercarea de a asigura sustenabilitatea evenimentului. Multe delegații au anunțat că intenționează să aducă aparate mobile de aer condiționat în satul olimpic, potrivit Le Figaro. Această măsură de sustenabilitate este contestată de sportivi și specialiști, care avertizează că Jocurile Olimpice din acest an ar putea fi cele mai fierbinți din istorie, iar temperaturile ridicate ar putea provoca leșinuri în rândul atleților.

Sursa Foto: Profimedia