Stiri

Două organizaţii au dat în judecată proprietarii zonei retrocedate din parcul IOR

2
min
6/7/2023

Greenpeace România şi Fundaţia Eco-Civica au cerut în instanţă ca proprietarii zonei retrocedate din parcul IOR „să oprească imediat distrugerea spaţiului verde”.

„Îi oprim în justiție! Greenpeace Romania și Fundația Eco-Civica, în numele cetățenilor care iubesc Parcul IOR, au cerut în instanță sistarea imediată a distrugerii spațiului verde, obligarea proprietarei de a asigura paza zonei verzi retrocedate din parc și aducerea ei la starea inițială”, a transmis Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan.

Dosarul a fost depus pe 11 mai la Judecătoria Sectorului 3 din Bucureşti.

În ultimele săptămâni, Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan a solicitat în repetate rânduri ca autorităţile să intervină pentru a opri tăierile de arbori din zona retrocedată a parcului IOR.

„În curând, o pădure urbană de mare valoare ecologică, care găzduiește sute de specii rare în acest oraș, va fi rasă pentru satisfacția și profitul unor proprietari privați care vor să betoneze spațiul verde al comunității și al întregului București”, a precizat grupul pe pagina sa de Facebook la începutul lunii mai.

Ulterior, Fundaţia Eco-Civica a postat imagini din Parcul IOR din Capitală, pe care le-a descris drept „măcel” din cauza arborilor tăiaţi.

Foto: Fundația Eco-Civica/Facebook