CSR

Proiectul Big Belly - premiat in cadrul Galei Sustenabilitatii in Business

2
min
11/6/2021

Infrastructura inteligenta de colectare selectiva este prima investitie de gen din Romania, facuta de GreenPoint Management si implementata in Sectorul 3 al Capitalei.

GreenPoint Management a câștigat locul I la categoria Educational Project in Sustainability, cu proiectul inovativ BigBelly, implementat alături de Coca-Cola HBC, si Primaria Sectorului 3, în cadrul Galei „Sustainability in Business Awards”, organizată de The Diplomat-Bucharest.

“Este un premiu care ne onorează și ne motivează să continuăm să susținem proiectele educaționale de educație ecologică și să dezvoltăm alături de partenerii noștri noi soluții inovatoare, prin care să construim o Românie mai curată. Infrastructura inteligentă de colectare selectivă, BigBelly este prima investiție într-o soluție de tip smart city din România, cu o valoare de peste 220.000 euro, un proiect implementat în sectorul 3 al capitalei București”, a declarat Adela Lazar, Presedinte GreenPoint Management

Infrastructura inteligentă de colectare separata BigBelly este prima investiție într-o soluție de tip smart city din România, cu o valoare de peste 220.000 euro, un proiect implementat în  sectorul 3 al capitalei București.

În urma implementării soluției, instrumentele de notificare și planificare au fost puse la dispoziția autorității pentru a gestiona cât mai eficient colectarea deșeurilor în funcție de gradul de umplere, reducând astfel semnificativ costurile de gestionare a deșeurilor, inclusiv transportul acestora. Doar într-un an, costurile operaționale de colectare au fost reduse cu 55%. Mai mult decât atât, datorită sistemului BigBelly, peste 530.000 de pungi de plastic au putut fi salvate, economisind anual 98.000 de euro.

Este o soluție revoluționară la nivel mondial, reducând cu 2/3 amprenta de carbon aferentă logisticii de colectare. Containerele BigBelly din S3 se regăsesc și astăzi și continuă să servească în mod înteligent pentru mediu și pentru oameni.