Solutii

Profesorii de limba franceză din licee se pot înscrie la un program online despre mediu

3
min
22/1/2021

Înscrierile se desfășoară până pe 12 februarie.

„Sensibiliser nos enfants à la protection de la planète” este un proiect de educație și conștientizare a problemelor de mediu, inițiat de ViitorPLus - Asociația pentru dezvoltare durabilă, prin programul ecOprovocarea, cu sprijinul Ambasadei Franței și Institutului Francez din România.

În cadrul acestui proiect, profesorii care predau limba franceză în licee pot beneficia de instruire online specifică și de o serie de materiale de educație non-formală, cu ajutorul cărora pot construi ateliere pe care să le disemineze ulterior în rândul elevilor.

Pentru înscrierea în proiect trebuie completat acest chestionar, până la data de 12 februarie 2021. Profesorii vor primi ulterior informații despre pașii ce trebuie urmați pentru înscrierea la sesiunea online de instruire, precum și modalitatea de a intra în posesia materialelor educative.

Pentru ca participarea să fie validată este necesară susținerea cel puțin a unui atelier educațional, la un număr de cel puțin 25 de elevi. Toți profesorii înscriși și validați în proiect vor primi diplome de participare. ViitorPlus pune gratuit la dispoziția profesorilor materiale educaționale pentru lecții interactive despre colectarea separată și reciclare și prin Harta Reciclării, un alt proiect al ONG-ului. Informațiile sunt potrivite pentru elevii din clasele primare, gimnaziu, dar și liceu.

Pachetul educațional digital conține:

  • Planul de lecție cu detalii, dedicat profesorilor pentru pregătirea orei de curs. Cursurile sunt împărțite pe trei categorii de vârstă: elevi din clase primare, gimnaziu și liceu.
  • Suport de curs tip PPT și filmulețe educaționale.
  • Document cu informații utile despre ce se colectează și ce nu se colectează separat, dedicat părinților pentru a recapitula acasă.
  • Link-uri către sursele educaționale suplimentare.
  • Afișe educaționale care pot fi tipărite și folosite în școală în colțul de reciclare, la reluarea cursurilor.