Stiri

Profesor la Met Office, despre canicula din Marea Britanie: „Nu mă așteptam, în toată cariera mea, să văd astfel de temperaturi” 

5
min
4/8/2022

Cercetările au demonstrat că, într-o climă normală, ar fi imposibil pentru Marea Britanie să înregistreze temperaturi de 40 de grade Celsius.

Șeful departamentului de Știință și Tehnologie de la Met Office – serviciul de meteorologie din Marea Britanie – profesorul Stephen Belcher, a vorbit despre recordul de temperatură – peste 40 de grade Celsius – înregistrat azi în Marea Britanie.

„Nu mă așteptam la așa ceva în toată cariera mea, nu mă așteptam să văd astfel de temperaturi, dar iată că Marea Britanie tocmai a depășit 40 de grade Celsius pentru prima oară”, a spus șeful departamentului de Știință și Tehnologie de la Met Office.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

„Cumva este o cifră arbitrară pentru că vedem deja impactul valurilor de căldură chiar și în cazul temperaturilor mai mici, însă pentru mine reprezintă un semnal în privința schimbărilor climatice, iar aceste schimbări climatice vor continua”, a adăugat Stephen Belcher.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

„Cercetările pe care le-am derulat la Met Office au demonstrat că într-o climă normală ar fi imposibil pentru Marea Britanie să înregistreze temperaturi de 40 de grade Celsius. Dar clima a suferit schimbări din cauza gazelor cu efect de seră – acestea au făcut posibile astfel de temperaturi extreme. Și vedem asta chiar acum”, a explicat profesorul Stephen Belcher.

Sursa foto: Flickr