Stiri

Primăria Chișinău anunță plantarea a 60 de mii de arbori în această toamnă. Copacii vor fi introduși pe o hartă digitală

2
min
23/11/2022

Activitățile de plantare au avut loc până acum pe teritoriile a 90 de instituții educaționale din Chişinău.

La finele săptămânii trecute au fost plantați peste 4000 de arbori și arbuști, iar până la finele lunii noiembrie vor fi sădiți 60 de mii de puieți, anunță primăria Chișinău.

Totodată viceprimarul Ilie Ceban a anunțat în cadrul ședinței de astăzi că arborii vor fi numerotați cu cipuri și vor fi incluși pe o hartă digitală care va conține inclusiv schema de irigare care va permite o mai bună monitorizare și îngrijire a acestora.

Copac cu cip

„Harta ne va oferi un plan de irigare pentru anul viitor. Este o soluție utilizată pe larg în capitalele europene” a spus viceprimarul.

Activitățile de plantare au avut loc până acum pe teritoriile a 90 de instituții educaționale din municipiul Chişinău care au fost afectate de ploile torențiale din vară.

Lucrări de plantare au avut loc și sâmbătă, 19 noiembrie, în toate sectoarele capitalei, în zonele verzi: scuarul Ierusalim, bd. Moscova, scuarul din str. Matei Basarab, scuarul Hristo Botev, pe strada Teilor, pe Aleea Școlarilor de jos și pe strada Alexei Șciusev.

Primăria mai precizează că pe parcursul săptămânii curente, în capitală sunt desfășurate ample lucrări de plantare în parcurile și scuarurile care au fost reabilitate în ultima perioadă, iar până la finele lunii curente, în capitală vor fi plantați 60 de mii de arbori și arbuști.

Sursa foto: Wikipedia