Stiri

Primăria Brașov vrea să scoată poluatorii industriali din zonele rezidențiale

5
min
13/12/2022

Primăria Brașov anunță continuarea programul de îmbunătățire a calității aerului la nivelul municipiului.

Primăria vrea să scoată poluatorii industriali din zonele rezidențiale. După stația de asfalt Fincodrum, alte două unități din zona Bartolomeu ar urma să fie închise. Demersurile în acest sens au fost începute deja de Municipalitate.

Primăria Brașov anunță continuarea programul de îmbunătățire a calității aerului la nivelul municipiului, prin eliminarea sau reducerea impactului factorilor poluatori, astfel încât brașovenii să respire un aer din ce în ce mai curat. Unul dintre factorii poluatori care afectează semnificativ calitatea aerului este poluarea industrială. De aceea, Municipalitatea continuă demersurile pentru eliminarea agenților economici poluatori din zonele rezidențiale.

„Brașovenii au dreptul la aer curat”

Primarul Alin Coliban a explicat acest demers: „Brașovenii au dreptul la un aer curat, iar responsabilitatea noastră, a autorităților publice, este de a ne asigura că le putem oferi acest lucru. Primăria derulează o serie de proiecte care au ca obiectiv final reducerea poluării la nivelul municipiului, fie prin oferirea unui sistem de transport prietenos cu mediul, fie prin investiții în modernizarea sistemului de termoficare și transformarea lui într-o opțiune reală pentru cetățeni, fie prin eliminarea poluării din zonele industriale.

Am început cu Fincodrum, care ani de zile i-a poluat pe brașovenii din cartierul Bartolomeu, folosindu-se de scăpările legislative, continuăm cu Fabrica de var de pe Carierei, care a transformat întreaga zonă într-o mare de praf, și cu stația de asfalt de pe strada Lanurilor, care poluează la mai puțin de 200 de metri de școala nr. 14.

De aceea, am cerut Agenției de Protecție a Mediului să nu reînnoiască viza anuală pentru autorizația de mediu pentru cele două întreprinderi. Vorbim de două zone în care PUG-ul încadrează aceste tipuri de facilități de producție la categoria funcțiunilor interzise. Sperăm ca, în curând, brașovenii din aceste cartiere să nu mai aibă în fața ochilor praful care iese prin sistemele de evacuare ale acestor agenți economici”.

Sursa foto: Flickr