Stiri

Prima țară care declară lockdown climatic și interzice toate activitățile în aer liber

5
min
3/8/2022

Vara aceasta multe țări se confruntă cu temperaturi record care în unele cazuri au atins și au depășit vârfuri care nu au fost înregistrate de zeci de ani.

O astfel de țară este China, care se confruntă cu un val de căldură neobișnuit, ajungând chiar și la 41 de grade în ultima săptămână.

Serviciul național de meteorologie a lansat recent alerta roșie pentru 67 de orașe în care temperaturile ar putea depăși 40 de grade în zilele următoare, potrivit unui articol publicat de Il Sussidiario.

În alte 393 de orașe, tot din China, sunt așteptate temperaturi egale sau mai mari de 35 de grade. Din cauza căldurii, Guvernul chinez pare să lanseze un fel de  lockdown climatic pentru orașele aflate în alertă roșie.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

În acestea, se cere în mod expres ”încetarea tuturor activităților în aer liber”, în timp ce cetățenilor li se cere și ”să acorde mai multă atenție prevenirii incendiilor”.

Nu este încă clar cât va dura blocajul și nici ce repercusiuni ar putea avea, mai ales având în vedere că închiderea oamenilor în casă va duce la creșterea cererii de  energie electrică pentru alimentarea aparatelor de aer condiționat de uz casnic.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Sursa foto: Wikimedia Commons