Stiri

Premierul Ciucă cere aplicarea legii pentru combaterea ambroziei

4
min
22/6/2022

Sunt mulți români care suferă din cauza alergiilor provocate de această plantă.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, Ministerului Mediului şi instituţiilor din domeniu să urmărească aplicarea legii privind combaterea ambroziei, menţionând că mulţi români suferă din cauza acestei plante.

„O chestiune care cred că trebuie să facă obiectul unei abordări anticipative este cea legată de ambrozie. Știm cât de mulți români suferă din cauza acestei plante. Există deja lege, există și măsuri care trebuie luate în acest sens”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

„Ca atare, vă rog, atât Ministerul Mediului, cât și celelalte instituții cu responsabilități în domeniu, să înceapă de pe acum să urmărească aplicarea legii și a reglementărilor în vigoare pentru a evita efectele produse de această plantă”, a cerut acesta.

Citește și: A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

Potrivit legii 62/2018, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane. 

Sirsa foto: Wikimedia Commons