Stiri

Poluare cu sânge de la un abator pe pârâul Bascov

3
min
28/1/2021

Localnicii ale căror case sunt de-a lungul pârâului Bascov au trăit momente desprinse din filmele de groază, apa acestuia era plină de sânge.

Mai mulți cetățeni au sesizat Garda de Mediu  după ce au filmat sângele care curgea pe Bascov ca rezultat al sacrificării unor porci de la abatorul din preajmă și, în loc ca mizeria să ajungă la stația de epurare a societății responsabile, a ajuns direct în pârâu.

Locuitorii zonei au declarat că acest incident nu este unul izolat, iar abatorul poluează frecvent râul și aerul din zonă. Ei se plâng că în multe zile de vară, aerul devine greu de respirat din cauza mirosului insuportabil. Mai mult de atât, oamenii se plâng nu numai de faptul că sângele animalelor și resturile sunt deversate în gârlă, dar și că, de cele mai multe ori, resturi de animale sunt aruncate în drum și nu în locurile special amenajate din incinta abatorului, așa cum ar fi normal și legal. Reprezentanții carmangeriei și-au cerut scuze și au spus că regretă întâmplarea, care este un accident. Ei susțin că asemenea evenimente nu au mai avut loc până acum și vor lua măsuri pentru a remedia situația.

Și primarul localității a fost surprins de cele întâmplate, declarând că în 20 de ani de când funcționează acest abator nu a mai existat nici un fel de episod similar sau de alt fel care să deranjeze comunitatea. La ora actuală, Garda de Mediu face cercetări și ea este cea mai în măsură să găsească soluții, iar până la terminarea anchetei este posibil ca proprietarul abatorului să fie nevoit să sisteze activitatea.