Stiri

Poluare alarmantă în India. Autoritățile din New Delhi închid școlile

3
min
7/11/2022

Oficialii din districtul Noida, un oraş-satelit din New Delhi, le-au cerut joi şcolilor locale să organizeze cursuri online pentru elevii până în clasa a VIII-a.

Şcolile primare din New Delhi vor fi închise de temporar şi vor fi luate în considerare şi restricţii asupra traficului rutier, în condițiile în care capitala Indiei continuă să fie afectată de niveluri ridicale ale poluării aerului, a anunţat vineri ministrul șef Arvind Kejriwal, citat de Reuters.

„Închidem şcolile primare din New Delhi începând de mâine. De asemenea, închidem activităţile în aer liber pentru toţi elevii începând din clasa a V-a”, a anunţat Arvind Kejriwal într-o conferinţă de presă.

Decizia privind închiderea şcolilor a fost luată după ce mai mulţi părinţi îngrijoraţi şi activişti de mediu au îndemnat autorităţile locale să ia în considerare impactul poluării asupra copiilor. Oficialii din districtul Noida, un oraş-satelit din New Delhi, le-au cerut joi şcolilor locale să organizeze cursuri online pentru elevii până în clasa a VIII-a.

În ultimele zile, mai mulţi locuitori s-au plâns de aerul greu de respirat, iritaţii la nivelul ochilor, nasului şi gâtului. Asta după ce indicele de calitate a aerului a ajuns să fie inclus în categoriile „sever” şi „periculos” la cele mai multe dintre staţiile de monitorizare, potrivit datelor transmise de Consiliul Central de Control al Poluării.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Prami.ap90