Stiri

Polonia şi Ucraina cresc producţia de cărbune termic, cel mai poluant combustibil fosil, pregătindu-se pentru lunile de iarnă

4
min
4/7/2022

Pe măsură ce fluxurile de gaze ruseşti către Europa au scăzut după invadarea Ucrainei de către Rusia şi sancţiunile Europei asupra Moscovei, continentul se luptă pentru surse de aprovizionare alternative.

Polonia şi Ucraina cresc producţia de cărbune termic, cel mai poluant combustibil fosil, pregătindu-se pentru lunile mai reci, în timp ce Europa se confruntă cu o criză de securitate energetică exacerbată de războiul din Ucraina, transmite Reuters, citat de news.ro.

Utilizarea cărbunelui termic drept combustibil pentru centralele electrice va trebui să scadă dacă lumea doreşte să-şi atingă obiectivele de a atinge emisiile nete zero până la jumătatea secolului.

Citește și: REPORTAJ Plaja sălbatică de la Corbu, afacere imobiliară avizată de guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării 

Dar, pe măsură ce fluxurile de gaze ruseşti către Europa au scăzut după invadarea Ucrainei de către Rusia şi sancţiunile Europei asupra Moscovei, continentul se luptă pentru surse de aprovizionare alternative.

Citește și: ANALIZĂ Editarea genelor plantelor, un mod inovativ și eficient de a răspunde exigențelor cauzate de schimbările climatice

În ciuda angajamentelor larg răspândite de a elimina treptat cărbunele din sectorul electric, ţări precum Germania, Austria şi Ţările de Jos se pregătesc să crească producţia de energie pe bază de cărbune, ca măsură de urgenţă.

Polonia intenţionează ”să crească producţia de cărbune termic din minele existente în acest an cu maximum 1,5 milioane de tone”, a declarat Janusz Olszowski, preşedintele Camerei de Industrie şi Comerţ Minieră din Polonia, într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Sursa foto: Pixabay