Stiri

Polițiștii de frontieră au blocat intrarea în România a aproape 80.000 de tone de deșeuri din Germania și Italia

4
min
3/11/2022

Șoferii autovehiculelor nu au putut prezenta documente complete, necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Poliţiştii Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au blocat intrarea în România a unor automarfare încărcate cu 78.550 kilograme deșeuri.  

Șoferii autovehiculelor nu au putut prezenta documente complete, necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Deşeurile erau expediate din Italia şi Germania, fiind destinate unor societăţi comerciale din România.

Șoferii, români

Cele trei automarfare erau conduse de către cetăţeni români.

„În data de 29.10.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru trei mijloace de transport, încărcate cu 56.210 de kilograme deşeuri.

Cele trei automarfare erau conduse de către cetăţeni români, două dintre acestea fiind încărcate cu deşeuri constând în textile şi haine uzate, în cantitate totală de 33.310 kg, iar celălălt era încărcat cu deşeuri din plastic şi cauciuc, în cantitate de 22.900 de kg.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu, stabilind faptul că cei trei şoferi nu deţin documente complete, necesare importului de deşeuri”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră