Stiri

Platforma de mediu pentru București va susține trei proiecte pentru spații verzi

4
min
17/11/2022

Spațiile verzi urbane, deschise comunității, sunt o prioritate pentru Platforma de mediu pentru București în următorul an.

Platforma de mediu pentru București, inițiată de Fundația Comunitară București, anunță susținerea a trei proiecte de mediu pentru al doilea an consecutiv și finanțarea a patru noi proiecte din comunitate, care susțin înființarea de spații verzi și creșterea calității acestora în București.

Trei proiecte pentru spații verzi

„Bucureștiul devine un oraș sufocat de lipsa de verdeață și deconectat de la natură, ceea ce contribuie la poluare, stres, creșterea temperaturii, spațiu restrâns pentru recreere și sport. Trăim împreună în Capitala în care sunt mai multe autoturisme decât copaci.

De aceea, spațiile verzi urbane, deschise comunității, sunt o prioritate pentru Platforma de mediu pentru București în următorul an și sunt tema principală pentru runda a doua de finanțare”, anunță reprezentanții fundației , într-un comunicat.

Proiectele vor fi evaluate integral la finalul anului de implementare, urmând ca în baza rezultatelor obținute și a capacității Platformei de mediu pentru București de a atrage fonduri, să se negocieze și semneze următoarea etapă de finanțare.

De exemplu, „Grădina cu Povești” (Asociația P.A.V.E.L) propune transformarea unui teren viran și arid într-o grădină terapeutică și multisenzorială în curtea Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București, chiar în fața secției de Oncopediatrie. Având în vedere impactul negativ al bolii oncologice și nivelul de anxietate al pacientului spitalizat, grădina va fi amenajată pe o suprafață generoasă de 1.143 mp.

Proiectul a primit o finanțare de 122.400 lei.

La fel s-a întâmplat și cu proiectele din prima rundă de finanțare, care vor fi susținute pentru al doilea an consecutiv de inițiatorii Platformei, Fundația Comunitară București și ING Bank România.

Sursa foto: Flickr/ Gabriel