CSR

Plata cu PET: Clienții Carrefour România au colectat peste 50.000 de PET-uri și au primit la schimb fructe și legume în primele 4 orașe din campanie

3
min
2/5/2022

Caravana Plata cu PET, organizată pentru al treilea an consecutiv de Carrefour România, a debutat cu succes anul acesta în 4 hipermarketuri din țară.

Clienții Carrefour din orașele Timișoara, Târgoviște, Oradea și Brașov, primii beneficiari ai programului, au colectat peste 50.000 de PET-uri în cele 7 zile dedicate campaniei în orașul lor și au putut cumpăra fructe și legume de la producători locali, la prețul de 1 PET bucata.

Mecanismul propus de retailer este la îndemâna oricui: pentru 1 PET adus la stația de colectare amplasată în magazin, fiecare client primește la schimb un fruct sau o legumă la alegere. În plus, orice rPET DORNA dublează această cantitate! Pe lângă câștigul primit pe loc la stația de colectare, clienții care aduc 20 PET-uri în decursul celor 7 zile de campanie pot intra în tombola cu premii.

Inițiativa se află la a treia ediție și se derulează în perioada 13 septembrie – 12 decembrie conform calendarului disponibil pe site-ul companiei.

Următoarea oprire a caravanei Plata cu PET are loc în perioada 1-7 octombrie în hipermarketul Carrefour Râmnicu Vâlcea din Strada Ferdinand nr. 38 și hipermarketul Carrefour Satu Mare situat pe Strada Careiului nr. 17. Locuitorii celor două orașe sunt invitați să treacă la obiceiuri mai bune alături de Carrefour și partenerii ediției din 2021.

Plata cu PET face parte din programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic, care include inițiativele de mediu Carrefour România. Programul oferă consumatorilor acțiuni concrete și o infrastructură de obiceiuri mai bune care îi încurajează să adopte comportamente responsabile față de natură atât la cumpărături, cât și acasă. Carrefour România derulează campania în parteneriat cu liderul pieței locale de băuturi, Coca-Cola HBC România și cu sprijinul Green Point Management, Financiar Recycling, Green PC Ambalaje și Recycle International.

„Încă o dată clienții noștri ne-au arătat că vor să treacă la obiceiuri mai bune de consum acasă, dar și la cumpărături. Ne bucurăm că în decursul celor 7 zile dedicate campaniei în fiecare oraș de până acum, numărul de PET-uri colectate creștea de la zi la zi, semn că oamenii au înțeles mecanismul nostru: doar prin adoptarea unor comportamente responsabile putem avea grijă de natură. Felicităm locuitorii celor 4 orașe în care a debutat campania și abia așteptăm să ajungem în următoarele orașe din caravana noastră!”, a declarat Felician Cardoș, Environmental Manager Carrefour România.

„Ne-am alăturat cu entuziasm acestui program deoarece este în linie cu misiunea și viziunea noastră legată de sustenabilitate. Ne bucurăm că astfel extindem parteneriatul nostru cu echipa Carrefour și că putem susține proiecte educaționale pentru un mediu mai curat. Noi decidem, în fiecare zi, ce lăsăm După Noi, iar Plata cu PET este un gest mic ce poate produce o schimbare mare. Doar împreună putem contribui la „O lume fără deșeuri”: astfel de inițiative, care educă și implică direct consumatorii în procesul de colectare separată în vederea reciclării, sunt un exemplu clar de bune practici.” a adăugat Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director, Coca-Cola HBC România.

„Filosofia de business a grupului din care facem parte pornește de la faptul că deșeul reprezintă o resursă, iar colectarea corectă și în condiții bune reprezintă o componentă vitală în reintroducerea deșeurilor în circuitul economic, prin reutilizare, reciclare sau valorificare. Acesta este  motivul pentru care am hotărât să ne implicăm în campania “Plata cu PET”. Suntem convinși de utilitatea inițiativei și mai ales de efectele pozitive pe care un asemenea proiect le va avea, pe termen mediu și lung, asupra modului în care cetățeanul va alege să privească deșeurile de ambalaje.“, a declarat Vlad Ioancea, Deputy CEO Green PC Ambalaje.