Stiri

Planul Local de Acţiune pentru mediu al Municipiului Bucureşti a fost pus în dezbatere publică

3
min
28/10/2022

Proiectul propune reducerea poluării produsă de traficul auto prin încurajarea transportului în comun și reducerea numărului de autovehicule.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Local de Acţiune pentru mediu al Municipiului Bucureşti – revizuit 2021 a fost pus în dezbatere publică.

„Planul Local de Acţiune pentru Mediu al Municipiului Bucureşti – revizuit 2021 (PLAM) reprezintă documentul ce va sta la baza viitoarelor investiţii şi activităţi care vizează protecţia mediului şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu la nivelul Municipiului Bucureşti, în concordanţă cu obiectivele strategice, măsurile prioritare şi acţiunile la nivel naţional”, potrivit unui comunicat al Municipalităţii.

Obiectivele stabilite prin PLAM – revizuit 2021 sunt: identificarea, evaluarea şi ierarhizarea problemelor de mediu din Municipiul Bucureşti; dezvoltarea şi implementarea unui plan local de acţiuni concrete pentru soluţionarea problemelor de mediu ale Capitalei; implicarea tuturor membrilor comunităţii pe toată durata desfăşurării procesului.

Proiectul propune reducerea poluării produsă de traficul auto prin încurajarea transportului în comun și reducerea numărului de autovehicule, în acest mod autovehiculele de transport în comun ar ajunge mai rapid la destinație, cetățenii ar opta treptat pentru acest mijloc de transport și nu s-ar mai deplasa la serviciu cu mășina personală. În consecință se va reduce fluxul de autovehicule și emisiile poluante.

Sursa foto: PxHere