Stiri

Plan în discuție pentru închiderea a 56 de depozite ilegale

2
min
1/4/2021

În cazul a nouă depozite municipale, Fondul pentru Mediu asigură 62 de milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor.

Doar 7 din cele 63 de depozite neconforme din țară au fost închise și ecologizate, această problemă nerezolvată persistând de ani de zile.

Secretarii de stat Raul Pop și Ionuț Banciu au participat, astăzi, la o întâlnire de lucru alături de reprezentanți ai Administrației Fondului pentru Mediu, ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și ai Gărzii Naționale de Mediu pe această temă. Stadiul actual al închiderii depozitelor de deșeuri neconforme din țară și măsurile care se impun pentru accelerarea acestui proces sunt problemele la care se caută soluții.

În cazul a nouă depozite municipale, Fondul pentru Mediu asigură 62 de milioane de lei pentru finanțarea acestor lucrări. Pentru depozitele industriale neconforme este în curs de stabilire sau monitorizare un calendar ferm, care să impună toți pașii până la închiderea tuturor acestor depozite.

Comisia Europeană a transmis României mai multe scrisori de punere în întârziere, solicitând să asigure protecția habitatelor și a speciilor, să respecte normele UE privind apele reziduale urbane, să adopte programe naționale de control al poluării atmosferice și să închidă și să reabiliteze depozitele ilegale de deșeuri. Sunt mai multe proceduri de infringement de la CE pe mediu, privind deșeurile, natura, apa și calitatea aerului.