Smart City

Petiţie pentru o pistă de biciclete între Brăila şi Galaţi

3
min
6/7/2023

Mii de oameni au semnat o petiţie prin care le solicită autorităţilor din Brăila şi Galaţi să realizeze o pistă pentru biciclete între cele două oraşe, pe malul Dunării.

Petiţia a fost semnată de aproape 3.000 de oameni şi se adresează Consiliului Județean Brăila, Consiliului Județean Galați, Primăriei Municipiului Brăila, Primăriei Municipiul Galați, Administrației Fondului pentru Mediu.

„Având în vedere faptul că, cele două orașe, Brăila și Galați, se află la o distanță de numai 13 kilometri, iar comunitatea de bicicliști a ambelor orașe este destul de mare, ar fi de mare utilitate o pistă de biciclete pe malul Dunării, între Brăila și Galați”, precizează iniţiativa, disponibilă pe platforma de campanii Declic.  

„Totodată cei care se vor plimba pe această pistă, prin pădure, vor putea admira biodiversitatea locului, frumusețea fluviului cât și Podul peste Dunăre. Această pistă va fi una dintre cele mai spectaculoase din regiune, putând fi unul din obiectivele turistice din zonă”, a mai menţionat iniţiatorul petiţiei.

Foto: ArtPhoto_studio/Freepik