Stiri

Peste 550 de grupuri pun presiune pe Biden să devină #PlasticFreePresident și să ia 8 acțiuni concrete

3
min
11/12/2020

După ce alte organizații i-au cerut președintelui SUA, Joe Biden, să ia 10 măsuri pentru a fi #ClimatePresident, acum așteptările sunt să lupte și împotriva plasticului.

O coaliție formată din peste 550 de organizații îi cere președintelui Statelor Unite să gestioneze criza plasticului prin acțiuni executive care ar reduce consumul care dăunează planetei și sănătății oamenilor și a vietăților sălbatice.

Peste 90% din plastic este creat din chimicale obținute din combustibili fosili. Acest plastic cauzează probleme grave de mediu la fiecare pas al ciclului său de viață”, subliniază grupurile, explicând necesitatea acțiunii. „Președintele ales Biden poate începe să rezolve criza poluării cu plastic în primele sale zile de mandat, fără niciun fel de ajutor din partea Congresului.”

Planul conceput de coaliție prevede opt pași prin care președintele ar putea duce această luptă:

1.  Să folosească puterea de cumpărare a guvernului federal pentru a elimina articolele din plastic de unică folosință și a le înlocui cu produse refolosibile;

2.  Să suspende sau să respingă permisele pentru extinderea sau construirea de noi fabrici de producție a plasticului, proiecte asociate de infrastructură și exporturi.

3.  Să facă poluatorii mari să plătească și să respingă falsele soluții.

4.  Să promoveze justiția de mediu în coridoarele petrochimice;

5.  Să actualizeze reglementările federale existente potrivit ultimelor descoperiri științifice și a tehnologiei pentru a reduce poluarea de la fabricile de plastic;

6.  Să nu mai subvenționeze producătorii de plastic;

7.  Să se alăture eforturilor internaționale care luptă împotriva crizei mondiale de poluare cu plastic prin acorduri multilaterale noi și consolidate;

8.  Să reducă și să atenueze impactul uneltelor de pescuit abandonate, aruncate și pierdute.

Rămânem fără timp pentru a face față acestei crize, dar documentul nostru și Planul de acțiune prezidențial pentru materiale plastice sunt abordări importante pentru a ne pune pe drumul cel bun”, a transmis un purtător de cuvânt.