CSR

Peste 14.000 de alimente vor ajunge în comunităţile vulnerabile prin Salvaţi Copiii, cu sprijinul Carrefour și Green PC Ambalaje

4
min
1/9/2020

Dezvoltarea copiilor şi a capacităţii de concentrare sunt strict legate de nutriţie şi de aportul de substanţe din hrană.

O mie de kituri de hrană vor ajunge în comunitățile vulnerabile printr-un demers susţinut de Carrefour România, cu sprijinul Green PC Ambalaje, prin Salvaţi Copiii România care va asigura livrarea, în următoarele zile, a peste 14.000 de produse greu perisabile ce vor ajunge la familii dezavantajate din toată ţara. Conform statisticilor organizației, peste 33% dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei şi peste 150.000 de copii adorm flămânzi.

"Pandemia cauzată de SARS-CoV2 constituie un risc crescut pentru femeile însărcinate, nou-născuţii şi copiii de vârste şcolare din comunităţile vulnerabile, cu acces îngreunat la servicii medicale şi sociale. Salvaţi Copiii România a intensificat în această perioadă intervenţia în comunităţile rurale, asigurând atât servicii de asistenţă socială şi medicală, cât şi sprijin material", declară Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, în comunicatul de presă citat de Agerpres. Cutia cu Bucurie este un proiect al Carrefour, cu sprijinul Green PC Ambalaje pentru producţia cutiilor, ce asigură necesarul de hrană pentru cel puţin 2 săptămâni, pentru o familie cu 3 persoane. Fiecare kit de hrană conţine produsele de bază, precum: ulei, făină, mălai, orez, zahăr, griş, paste, bulion, biscuiţi, lapte uht, cereale, conservă de fructe, conservă de carne, iar, în plus, are rolul de a oferi un zâmbet beneficiarilor, prin designul şi mesajele special concepute de poetul modern Iv Cel Naiv. Prin eforturile comune, zilele acestea, Cutia cu bucurie va ajunge în căminele a peste 1.000 de familii din 15 judeţe, care, mai presus de ajutorul pe care îl primesc, vor primi astfel un cadou împachetat cu grijă.

Cele 1.000 cutii au fost asamblate cu ajutorul voluntarilor din magazinele Carrefour din toată ţara, iar în Bucureşti şi-au oferit suportul la împachetări ambasadori Salvaţi Copiii precum Amalia Năstase, Anca Sînă-Serea şi Sonia Argint-Ionescu. "Unul dintre angajamentele Carrefour, prin filosofia globală Act For Food, este ca generaţiile tinere să le spună părinţilor că astăzi mănâncă mai bine decât ieri. În România există, însă, familii vulnerabile care nu au acces la alimentaţie corespunzătoare, care se confruntă cu fenomenul de malnutriţie şi ai căror copii au nevoie de hrană pentru a putea învăţa. Prin acest demers, le stăm alături oferindu-le necesarul de alimente pentru debutul anului şcolar, ajutându-i, astfel, să-şi păstreze energia pentru lecţii şi să se bucure de un nou început", a adăugat Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România.
În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.