Solutii

Peste 10 tone de deșeuri strânse din Delta Văcărești

2
min
16/3/2023

Ecosistemul natural a avut parte de igienizarea zonelor afectate de deșeuri.

Parcul Natural Văcărești, cunoscut de majoritatea locuitorilor Capitalei, ”Delta Văcărești, a avut parte de o igienizare de primăvară. Mai mulți angajați ai Totul Verde SA, din Sectorul 4, împreună cu voluntari de la Administrația Parcului Natural Văcărești, au făcut front comun și au participat la o amplă acțiune de curățare, ne informează Evz.

Anual zone din Parcul Natural Văcărești se transformă în adevărate rampe de abandon pentru deșeuri menajere, deșeuri de construcții sau provenite din agricultură și creșterea animalelor, iar impactul mizeriei asupra faunei și florei din parc este deosebit de brutal. Pe lângă aspectul dezolant, rușinos și mizerabil, deșeurile de construcții otrăvesc pe termen lung solul și apa, obiectele mici din plastic pot fi ingerate de către păsări și animale, iar PET-urile și pungile din plastic fac notă discordantă cu peisajul umed, autentic, ce poate deveni cea mai frumoasă zonă de relaxare, cel mai important centru de conservare a naturii și de educație ecologică din București.

Acțiunea desfășurată zilele trecute a avut loc în zona de pe taluzul digului, deoarece acesta a fost afectat de depunerile masive de deșeuri. În urma curățenie generale a rezultat o cantitate de deșeuri care însumează aproximativ 10 tone.

Aflată în Sectorul 4 al Capitalei, ”Delta Văcărești”, bijuteria verde a bucureștenilor, trebuie respectată și protejată cât de mult se poate. Asta susține și încurajează și edilul Sectorului 4, Daniel Băluță: ” Natura este atât de generoasă, iar noi nu trebuie să facem altceva decât să avem respect și grijă pentru ceea ce ea ne oferă. Cât de norocoși suntem să avem lângă noi Delta Văcărești, o bijuterie a naturii, un colț de rai, în care să poți evada oricând din aglomerația și zbuciumul orașului! Nu trebuie însă, să uităm să avem și grijă de ea. Zilele trecute, colegii noștri au petrecut ore în șir în Deltă, dar nu pentru relaxare.

Ci au făcut curățenie după vizitatorii care au lăsat în urma lor PET-uri, ambalaje, resturi menajere și care prin neglijența lor pun în pericol echilibrul unui ecosistem unic în Europa. E frumos să te plimbi și să te recreezi în Deltă, dar nu credeți că e mai bine să și respectăm ceea ce ne oferă acest loc?”, a scris pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 4.

Photo: https://parcnaturalvacaresti.ro/