Stiri

Pericol de poluare în Apuseni. Sute de tone de deşeuri, abandonate pe o platformă temporară din Zlatna

6
min
5/7/2022

Primăria Zlatna a cerut obligarea unei societăţi să ridice cantitatea de 1.000 de tone gunoi menajer existentă în staţia de sortare deşeurilor menajere.

Primăria oraşului Zlatna încearcă de peste un an de zile să obţină obligarea unui fost operator privat, care a derulat activităţi de transport şi depozitare a deşeurilor menajere, să evacueze sute de tone de gunoi rămas depozitat pe o platformă temporară.

Pentru că reprezentanţii societăţii A&B Salubris SRL, cu sediul social în judeţul Mureş, au refuzat să transporte deşeurile, conform contractului existent între cele două părţi, administraţia locală a acţionat firma în judecată. 

Citește și: REPORTAJ Plaja sălbatică de la Corbu, afacere imobiliară avizată de guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării   

Primăria Zlatna a cerut obligarea societăţii să ridice şi să transporte ”cantitatea de 1.000 de tone gunoi menajer existentă în Staţia de sortare şi transfer a deşeurilor menajere către instalaţiile de tratare a deşeurilor municipale autorizate”.

”Păstrarea acestor deşeuri o perioada atât de îndelungată cât şi a gazelor care se emană datorită procesului de descompunere a acestor reziduri menajere, duce la poluarea pânzei freatice, a cursurilor de apă din zonă, a atmosferei şi solului din imediata apropiere a acestei staţii.  

Citește și: ANALIZĂ Editarea genelor plantelor, un mod inovativ și eficient de a răspunde exigențelor cauzate de schimbările climatice

În cazul în care pârâta refuză să procedeze, în baza hotărârii judecătoreşti, la transportarea din staţia de transfer din localitatea Valea Mică către instalaţiile de tratare a deşeurilor municipale autorizate, a celor aproximativ 1.000 tone de deşeuri menajere, suntem nevoiţi ca transportul acestora să se efectueze de către Primăria Zlatna, urmând să suporte în acest sens cheltuielile de transport şi cheltuielile de depozitare”, au precizat reprezentanţii administraţiei locale.

Sursa foto: PXHere