Stiri

Pas esențial pentru licitațiile A8: au fost emise acordurile de mediu pentru capetele autostrăzii 

3
min
19/10/2022

Sorin Grindeanu spune că, dacă se păstrează ritmul de până acum, până la sfârşitul anului vor fi desemnaţi câştigătorii licitaţiilor pe cele 13 loturi de la Ploieşti la Paşcani.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, marţi, că este posibil ca, până la sfârşitul anului, să fie lansată licitaţia pentru capetele Autostrăzi Unirii A8, pentru care a fost emis acordul de mediu.

Finanțare prin PNRR

"S-a urmărit foarte atent acest proiect, a ieşit acordul de mediu, ceea ce ştiţi că nu depinde neapărat de instituţiile care se află în coordonarea Ministerului Transporturilor, şi pe capetele autostrăzii a ieşit acest acord de mediu, pe partea de Moldova, cred că chiar ieri.

Eu în lunile de început ale acestui an am avut o discuţie cu parlamentarii, cred că majoritatea erau de Iaşi, apoi s-au reluat aceste discuţii la Ministerul Transporturilor şi am dat public atunci un calendar legat de capetele din A8, capete care sunt finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

Ieşind cele două acorduri de mediu pe capetele autostrăzii, ne ducem în linie dreaptă pentru a putea să ne ţinem de calendarul pe care l-am asumat public în urmă cu câteva luni şi anume faptul că, până la sfârşitul anului, pe aceste capete finanţabile prin PNRR să putem să lansăm licitaţia", a explicat Grindeanu, la o dezbatere având ca temă stadiul Autostrăzii Unirii A8 - secţiunile finanţate prin PNRR, organizată de Comisia pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că, dacă se păstrează ritmul de până acum, până la sfârşitul anului vor fi desemnaţi câştigătorii licitaţiilor pe cele 13 loturi de la Ploieşti la Paşcani, iar în primăvara anului viitor vor fi semnate toate contractele asumate prin PNRR.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Razvan Socol